ukash
Рожнятівський район

Кімната-музей Героїв ОУН-УПА

Кімната-музей Героїв ОУН-УПА

Адреса: вул. 22 січня, ЗОШ 1-ІІІ ступенів с-ще Брошнів-Осада, Рожнятівський район Опис: Музей знаходиться в приміщенні Брошнів-Осадської загальноосвітньої школи 1-ІІІ ступенів. Відкрито кімнату-музей 14 жовтня 1995 року. А з 1997 року вона стала філіалом Івано-Франківського краєзнавчого музею на громадських засадах. В музеї зібрано більше, як 500 експонатів. Це в основному оригінальні та фотоматеріали, книги, періодичні видання, що розповідають про повстанський рух на Рожнятівщині та на Прикарпатті у воєнний та післявоєнний період в загонах ОУН-УПА під проводом Степана Бандери, одяг, предмети побуту, якими користувалися повстанці, збірки пісень тих років, тюремна вишивка. У кімнаті-музеї представлено макет криївки, в якій переховувалися повстанці.


 

 

Історико-краєзнавчий музей культури та побуту Бойківщини в с. Цінева

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

Історико-краєзнавчий музей культури та побуту Бойківщини в с. Цінева

Адреса: c. Цінева, Рожнятівський р-н Опис: Цінівський історико-краєзнавчий музей відкрито в 1976 році. Він знаходиться в старовинному будинку села, який колись називали Білою школою, оскільки ця будівля милувала і захоплювала всіх своїм білим кольором.

Подробнее...
 

Пластовий табір – музей “Сокіл”

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

Пластовий табір – музей “Сокіл”

Адреса: ПТМ "Сокіл" вул. Зарічна, 11 с. Гриньків, Рожнятівський р-н, Івано-Франківська обл. 77672 www.sokil.plast.org.ua Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript Опис: Пластовий табір – музей “Сокіл” є найдавнішою і найславнішою оселею Пласту, яка була посвячена в 1926 році. Пластовий табір-музей “Сокіл” знаходиться на лівому березі річки Лімниця поблизу с. Гриньків Рожнятівського району Івано-Франківської області (на відстані 70 км від обласного центру). Щороку (до 1939 р.) тут відбувалися табори для юнацтва, які мали велике значення для національного виховання і фізичного гарту молоді під час польської окупації. Таборували на Соколі десятки пластунів і пластунок; кожен з них зберіг у пам’яті неповторний чар пластування серед верхів Карпат і неспокійної Лімниці. “Сокіл” є цінністю та історичною колискою Українського Пласту, кузнею пластових характерів його членів. В 1990 р. пластуни повернулися на Сокіл. З цього часу пріоритетом є відбудова табору-музею “Сокіл”, як пластової оселі - з метою забезпечення потреб Пласту при проведенні літніх таборів, вишколів, семінарів тощо. Опікується питаннями розбудови “Сокола”, формуванням напрямних діяльності, визначенням першочергових завдань Управа оселі. Її персональний склад формують спільно Головна Пластова Булава та Крайова Пластова Рада України.


 

Краєзнавчий музей «Бойківщина»

Краєзнавчий музей «Бойківщина»

Адреса: вул. Січових Стрільців, с-ще Рожнятів тел.: (03474) 2-11-99 Опис: Музей відкрито в 2004 році під час святкування на Рожнятівщині Другого міжнародного фестивалю „Бойківська ватра-2004”. Розташований він у старовинному будинку, який побудував на початку 20 століття український граф Думка. За радянських часів тут знаходився суд, а потім – музей художника Володимира Харченка. Понад 400 пам’яток матеріальної і духовної культури Рожнятівщини знайомлять відвідувачів з історією району від 2-5 століття нашої ери і по сьогодення.


 

Кімната-музей В.Івасюка

Кімната-музей В.Івасюка

Адреса: вул. 22 Січня 49 школа мистецтв імені Героя України Володимира Івасюка с-ще Брошнів-Осада, Рожнятівський район Опис: Вона заходиться в приміщенні Брошнів-Осадської дитячої школи мистецтв імені Героя України Володимира Івасюка. Відкрито кімнату-музей в 2000 році. Серед експонатів – рукописні збірки пісень автора і вірші, спогади батька, сестри про видатного композитора, а також спогади його сучасників – Назарія Яремчука, Василя Зінкевича, Людмили Пахмутової, Ростислава Братуня, Романа Кудлика. Цікаво представлено в кімнаті-музеї підбірки фотографій видатного композитора. В день народження Володимира Івасюка на базі школи мистецтв проводиться традиційне свято – обласний дитячий фестиваль української естради „Водограй”.


 


Страница 1 из 2